El contenido de esta página web esta dirigido a personas mayores de 18 años.

 
 
Entrar, soy mayor de edad           Salir, soy menor de edad
Cerrar ventana  

Publicar una respuesta


Tu nombre:
Escribe tu mensaje:
Els Mossos desmunten la venda de pasta de coca a Ciutat Vella
Els Mossos desmunten la venda de pasta de coca a Ciutat Vella
 
 
 
 
Foros >> Noticias de actualidad >> Els Mossos desmunten la venda de pasta de...

Els Mossos desmunten la venda de pasta de coca a Ciutat Vella

Tema iniciado por SOM.NIT (10:38 20/01/2009).
 

• Un dispositiu contra el tràfic acaba amb 79 detinguts per droga en un mes


 Considerada una de les drogues més addictives i destructives que existeixen, el basuco --una espècie de pasta de coca que s'inhala a l'escalfar- se-- el prenen els grups més deteriorats de la població consumidora de substàncies estupefaents. Acostuma a vendre's en dosis de mig gram a un preu que no supera els 20 euros. De la seva venda, poques vegades se n'escriu i són molt poques les ocasions que la policia aconsegueix desmantellar un punt de venda de basuco. En canvi, aquest mes d'octubre els Mossos d'Esquadra van descobrir a Ciutat Vella dos pisos en què se'n distribuïa i es van confiscar 600 dosis a punt per vendre's.


PRESSIÓ A SANTS

Aquest és un dels detalls més significatius, per la novetat, del dispositiu Xarxa que durant l'octubre passat ha suposat un important revés al tràfic de droga a la via pública. Després de l'estiu, els responsables de la comissaria de Ciutat Vella van detectar un increment del consum i la venda de droga als carrers. Els veïns, molt sensibilitzats amb aquestes qüestions, es van encarregar de traslladar als Mossos la seva preocupació. A ningú se li escapa que als carrers d'aquest districte es trafica amb droga. Però la gran pressió policial que des de la seva arribada va imposar a la comissaria de Sants-Montjuïc la intendenta Cristina Manresa va traslladar alguns traficants al barri veí.

Per evitar enquistar la situació, els comandaments de Ciutat Vella van dissenyar un dispositiu enfocat exclusivament al tràfic de drogues. La unitat d'investigació de la comissaria va començar a treballar amb tota la informació que arriba a través de les patrulles de seguretat ciutadana i els fures --agents de paisà que combaten la petita delinqüència--. Amb autorització judicial es van fer entrades en domicilis i bars.

El resultat en aquest primer mes és de 79 detinguts per delictes contra la salut pública. A aquesta xifra s'hi ha d'afegir els que, en el transcurs dels operatius, van ser detinguts per delictes contra el patrimoni o els que, al ser identificats, es va comprovar que tenien requeriments pendents d'algun jutjat. La xifra total d'arrestats és de 321, però els que interessen són els relacionats amb les drogues.


BATUDES DE CARRER

Al dispositiu, a més de la investigació per desmantellar els punts de venda, els Mossos van organitzar diverses batudes de carrer en què els agents de la Brigada Mòbil (antiavalots) o de l'ARRO (especialistes en seguretat ciutadana) van segellar durant hores trams de carrers com Sant Ramon, Robador o Escudellers i van registrar tots els que es trobaven al seu interior. L'aparatositat de l'operació policial és intencionada i busca precisament que tant els veïns que es queixen de les drogues com els consumidors siguin conscients que els Mossos hi estan al damunt.

 

 
 
 
 

Acceso

E-Mail:
Contraseña:
Has perdido la contraseña?
Quieres registrarte?