El contenido de esta página web esta dirigido a personas mayores de 18 años.

 
 
Entrar, soy mayor de edad           Salir, soy menor de edad
Cerrar ventana  

Publicar una respuesta


Tu nombre:
Escribe tu mensaje:
Jaume Funes:
Jaume Funes:
 
 
 
 
Foros >> Noticias de actualidad >> Jaume Funes: "La por dels adults a la ...

Jaume Funes: "La por dels adults a la droga és negativa per als adolescents"

Tema iniciado por SOM.NIT (15:02 07/04/2009).
 

BLANCA ESPACIO

'PARLEM DE DROGUES'.

CosmoCaixa.

Isaac Newton, 26.

Gratuït.

A las 19.00 hores.


Parlem de drogues és la nova exposició de CosmoCaixa. Un recorregut que ofereix coneixements per prendre, amb ells a la recambra, decisions amb responsabilitat. Jaume Funes parla avui de Parlem de drogues. Com seguir educant els adolescents avui, quan tot semblen riscos.


--¿Són riscos reals?

--Sí, avui més que mai estem en una societat immersa en el risc i el canvi. L'adolescent viu en un món digital i de fòrums virtuals, a anys llum de l'adult.


--I la droga és una de les pors de l'adult més grans, ¿amb raó?

--No. Fer de la droga la pitjor de les pors és el pitjor dels errors. La por dels adults a la droga és negativa per als adolescents.


--¿Per què?

--L'angoixa pels riscos potencials impedeix veure el noi real.


--¿L'adolescent necessita més informació sobre les drogues?

--S'ha d'informar per garantir la reducció de danys. Que l'adolescent sàpiga els efectes de les drogues en el seu cervell. Però la informació no modificarà la seva conducta.


--Llavors, ¿què hem de fer?

--L'adolescència és una etapa per descobrir. L'adolescent és un ésser que explora mons i té darrere uns quants adults acovardits. El problema és ajudar-lo a passar de l'experiment a l'experiència, que aprengui del que experimenta.


--I això, ¿com es fa?

--Necessita adults pròxims, positius i amb valors. Hem d'estar a prop seu. Observar-lo, mirar, escoltar, saber què fa i com veu el món.


--¿Espiar-lo?

--Bé, espiar una mica i amb discreció. Però, sobretot, guanyar-se a poc a poc la capacitat d'influir sobre ell. Educar en l'adolescència és acompanyar, no estar sempre sermonejant-los amb els perills. És ser allà, estar disponible, per donar-li seguretat, estímul, afecte, consol, respostes i, també, límits.


--¿I si es troba un porro?

--Experimentar amb un porro és una pràctica de demostració adolescent, no un drama. El porro no és el problema, si és una cosa tangencial. Però si en la seva vida no hi ha res més, llavors sí que és un problema. Per això cal ser allà en l'aprenentatge del seu temps i oci.


--¿Els interessa alguna cosa?

--La majoria té més entusiasme que molts adults. Però el que els proposem no els interessa prou. No podem oferir-los macramé a canvi d'un èxtasi.


--El terror és que s'hi enganxin.

--Desmelenar-se no condueix necessàriament a enganxar-se. A poc a poc, les drogues desapareixen de les seves vides perquè comprenen que no els compensa. Encara que no ho sembli, la influència de l'educació acabarà apareixent en la majoria dels casos.


Extret de El Periódico del 21/01/2009


 

 
 
 
 

Acceso

E-Mail:
Contraseña:
Has perdido la contraseña?
Quieres registrarte?