parallax background

Salut sexual


Sexe i drogues

Com ja sabem les drogues són substàncies que s’introdueixen en el cos de diferents maneres, i que poden alterar la percepció o el sistema nerviós de les persones, en alguns casos amb la intenció d’alentir o de crear una experiència recreativa abans, durant i després de pràctiques sexuals.

El fet de consumir drogues en el moment de tenir relacions sexuals pot fer que s’experimentin alguns beneficis inicials com la desinhibició i l'eufòria, però a mitjà i llarg termini les substàncies tòxiques destrueixen l'erotisme. A més, no podem predir la resposta a les drogues, perquè depèn de diversos factors com són la psique, el metabolisme, la susceptibilitat individual i el tipus de droga consumida.

Consumir drogues per allargar el temps i la intensitat de les relacions sexuals ha existit sempre, encara que últimament sembla que s’escolta més el terme Chemsex, en si és un concepte que se sol relacionar en les relacions sexuals entre homes, encara que hi poden participar qualsevol persona. Aquestes es basen en trobades de sexe i consum de drogues que poden durar moltes hores o inclús dies.

RECORDA! -> En el cas que vulguis participar en una trobada de Chemsex, o simplement vols experimentar el sexe amb el consum de drogues recorda:

 • Informa’t dels efectes que provoca cada substància
 • L’ús de drogues i la situació desinhibida ens poden dur a fer coses que no faríem
 • Decideix i respecte a els teus límits!
 • A l’estar sota els efectes d’una substància baixem la guàrdia, recorda sempre utilitzar protecció. PROTEGEIX-TE!

LSD

 • Genera al·lucinacions i percepcions sensorials falses o distorsionades, perquè és un potent psicotròpic. Aquests efectes poden ser molt plaents o per contra, resultar aterridors i generar-nos estats d'ansietat i pànic que duren moltes hores, i que poden repetir-se dies o mesos després en els anomenats “flashbacks”.
 • En les circumstàncies prèviament descrites, els participants en la relació poden exposar-se a sofrir lesions per una reacció agressiva de la parella. Amb freqüència succeeix que no s'arriba a consumar el coit, perquè les al·lucinacions suplanten a la relació física. Un altre efecte pot ser que simplement cada qui es quedi en l'esfera pròpia i no interactuï amb la parella. En el pla físic, el LDS pot impedir-nos l'erecció durant moltes hores.

ANFETAMINAS

 • Aquestes substàncies arriben a produir-nos un gran increment en les funcions cognitives i el rendiment físic, a més de ser euforitzants. El seu consum abusiu, no obstant això, produeix insomni, elevació de risc de sofrir esdeveniments cardíacs i limiten el temps de l'erecció.
 • El seu efecte euforitzant pot ser que porti a pensar que incrementa impuls sexual i la libido, però NO és cert. Per contra, ens alteren el desig sexual, la resposta orgàsmica, l'erecció i l'ejaculació.

COCAÏNA

 • Aquesta droga pot consumir-se com a clorhidrat de cocaïna a través de les mucoses nasals o per via intravenosa, o com a crack per via pulmonar. Al principi incrementa la sensibilitat o actua com un euforitzant que ens ajuda a iniciar la relació i superar les inhibicions. També augmenta l'autoestima pel que qui la consumeix se sent capaç d'un gran acompliment. Però usar-la de manera crònica pot conduir-nos a severes seqüeles.
 • Una d'elles és la disfunció erèctil o la pèrdua del desig sexual. Una altra conseqüència pot ser el priapisme, és a dir, una erecció no relacionada amb l'estímul sexual, dolorosa i persistent. D'altra banda, la cocaïna pot desencadenar conductes calotípia amb emocions desmesurades, patològiques i potencialment perilloses.
 • El consum crònic de crack és particularment lesiu. Podem trobar que un alt percentatge de dones tenen anorgàsmia i una quantitat equivalent d'homes presenta disfunció erèctil.

ALCOHOL

 • L'alcohol és un depressor del sistema nerviós. En petites dosis i en un primer moment pot funcionar-nos per a desinhibir i augmentar el desig sexual. D'incrementar-se el consum, en realitat dificulta tant l'orgasme femení com l'erecció i l'ejaculació. D'altra banda, els qui consumeixen un excés d'alcohol tenen un major risc de presentar conductes violentes i gelosia patològica.
 • El consum d'alcohol de manera crònica lesiona les nostres neurones situades en l'hipotàlem. Aquestes són les que segreguen oxitocina. Aquesta hormona es relaciona amb la resposta sexual, per la qual cosa el seu dèficit produeix anorgàsmia en tots dos sexes. D'altra banda, l'ovulació pot veure's bloquejada i disminueix els nivells de testosterona.

NICOTINA

 • Els danys que sobre l'endoteli vascular causa la nicotina repercuteixen en l'esfera sexual. L'estrenyiment de les artèries ens dificulta l'erecció i altera la lubricació vaginal. El risc de sofrir disfunció erèctil és 1,6 vegades major en els fumadors.

CÀNNABIS

 • Tant la marihuana com l'haixix generen augment de la percepció sensorial; ens relaxen físicament i mentalment creant una sensació de benestar. Però consumits de manera persistent generen desinterès sexual. D'altra banda, suprimeixen les secrecions vaginals, la qual cosa condueix a un coit dolorós.
 • En tots dos sexes el seu consum crònic altera els nivells hormonals i en els homes genera reducció del líquid seminal, disminució en els nivells de testosterona i reducció de la producció d'espermatozoides, que poden tenir alterada la seva morfologia. En les dones altera els cicles menstruals i suprimeix l'ovulació.

HEROÏNA

 • Aquesta droga és un narcòtic i per això deprimeix el nostre sistema nerviós central a més dels centres neurològics relacionats amb la funció sexual. L'heroïna és capaç d'alterar moltes de les funcions de l'aparell reproductor en tots dos sexes. Suprimeix el desig sexual, disminueix els nivells de testosterona i produeix impotència; inhibeix l'ejaculació, genera anorgàsmia i altera els cicles menstruals.
parallax background

Posa a prova els teus coneixements sobre drogues i prevenció amb la nostra ruleta.

T'hi apuntes?

Jugar a la ruleta