parallax background

Violències masclistes


Què entenem per feminismes?

Moviment social i polític que neix per la lluita, defensa i la promoció de la igualtat dels drets i deures entre totes les persones, així com erradicar la discriminació per motius de gènere.

Els feminismes s'entenen per tant com una acció col·lectiva d’efectuar canvis socials i generar un ordre social i cultural diferent on es produeixi un canvi en el sistema de poder, treballant també des de les transformacions institucionals i organitzacionals.

Dates importants

  • 8 de març -> Dia internacional de la dona, data on es celebra la reivindicació d'igualtat de drets de les dones i commemora els primers moviments obrers en la lluita del reconeixement de les dones i els condicionants per les seves diferències ja siguin d’ètnia, lingüístiques, culturals, econòmiques o polítiques.
  • 31 de març -> Dia internacional de visibilitat TRANS*
  • 17 de maig -> Dia Internacional contra les violències LGTBIQ+fòbiques.
  • 25 de novembre -> Dia internacional de l’eliminació de la violència masclista.

Hi ha certs factors que influeixen i contribueixen en la transmissió de certes situacions de violències masclistes i discriminatòries cap a les dones i identitats dissidents, com el sistema de societat patriarcal i la jerarquia de poder en molts àmbits tant privats com públics, que generen aquestes desigualtats, obrint una bretxa en diferents aspectes ja siguin econòmics, socials, d’educació, polítics, laboral, etc.

parallax background

Posa a prova els teus coneixements sobre drogues i prevenció amb la nostra ruleta.

T'hi apuntes?

Jugar a la ruleta